Pakjesavond

Het is alweer bijna pakjesavond in Nederland. Tegenwoordig is pakjesavond een feest van cadeaus. Die waren er vroeger natuurlijk ook maar er was ook een meer duister aspect. De Goedheiligman was lief voor de lieve kinderen maar stoute kinderen werden volgens de verhalen meegenomen in de zak naar Spanje. Wat er daar met hen gebeurde…?

Plaatje van de roe
De roe

Als kind was ik al gefascineerd door de roe van Piet. Stoute kinderen vonden die in hun schoen en kregen er mee op hun billen. Nu vind ik dat natuurlijk niet kunnen als het gaat om kinderen. Maar ik hoop wel dat er deze pakjesavond een aantal volwassen “stoute meisjes” de roe krijgen en zodoende hun verdiende loon. Fijne Sinterklaas!

Heb jij ooit billenkoek gehad met de roe? Ik hoor het graag in het commentaar hier beneden!

3 antwoorden op “Pakjesavond”

  1. goede morgen,
    ik ben ‘n stout jongetje van 67, en voel m dan wèèr en kind vav ca 13 jaar,
    ik ben stout en verdien straf.met m/n “13”verdien ik een flink pak slaag over de knie.Ik heb daar behoefte aan straf:affectief verwaarloosd, nooit starf ghehad.Wel degelijk verdiend hartelijke groet pieter

  2. Zelf niet met de roe gehad, maar wel eens getuige geweest. Op een georganiseerd Sinterklaasfeest waar de kinderen van het personeel van dat bedrijf aan mochten deelnemen werd eens een al grotere jongeman na enkele klappen met de roe op zijn broek, in de zak afgevoerd. Dat alles onder luid gejoel van de lagere schoolkinderen in de zaal.
    Ik herken de spanning van die tijd met Sint Nicolaas – zou zwarte piet achter jou aankomen?
    Bovenstaande speelde zich af in de zestiger jaren. Wij wisten toen als kinderen nog wel hoe een pak billenkoek voelde. Dat wilde we van zwarte piet nog nogmaals krijgen, maar toch …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Deze site bevat materiaal voor volwassenen!

Hoewel dit geen pornografische site is, bevat deze wel inhoud voor volwassenen. Je moet ouder zijn dan 18 (21 in sommige regio's) om deze site te bezoeken. Deze site is niet veilig om te bezoeken op het werk. Kies enkel voor doorgaan als je meerderjarig bent en toestemming hebt om dit soort materiaal te bekijken. Wil je doorgaan?