Zelf-discipline

Zelf-discipline is voor veel mensen een van de moeilijkste kwaliteiten om vol te houden. Het maakt niet uit welke goede bedoelingen je hebt en met hoeveel enthousiasme je begint, uiteindelijk raak je gedemotiveerd. Afvallen, stoppen met roken of een proefschrift schrijven, na een tijdje kom je vast te zitten en wordt het steeds moeilijker om jezelf te motiveren.

Dit is waar zelf-discipline een rol speelt. Zelf-discipline is de eigenschap die je doorzettingsvermogen geeft, die je helpt om iets voor elkaar te krijgen ook al ben je weinig gemotiveerd. Het helpt ons onze aandacht te richten op een toekomstig doel in plaats van snelle afleiding. Afleiding is vaak leuk maar het brengt ons niet waar we willen.

Discipline opzoeken

Niet iedereen heeft voldoende zelf-discipline of kan die aanboren wanneer het nodig is. Wanneer zelf-discipline geen optie is, moeten mensen op zoek naar een externe bron van discipline om hun aandacht op het doel te houden en te zorgen voor motivatie. Als mensen iets met billenkoek hebben, dan is vaak een persoon die straf geeft middels billenkoek een gewilde oplossing. Deze strenge maar eerlijke persoon controleert of iemand voldoende werk verzet heeft en zo niet, kijkt dan of er geldige redenen zijn om het werk niet af te hebben. Als iemand ziek is, kan diegene natuurlijk geen proefschrift schrijven.

Als er onvoldoende werk gedaan is en er zijn geen verzachtende omstandigheden te vinden, dan volgt er straf in de vorm van een intens pak voor de billen dat de ontvanger eraan moet herinneren dat het doel uit het oog verliezen, onprettige gevolgen heeft! Dit soort sessies zijn doorgaans kort maar krachtig en behoorlijk pijnlijk. Ze zijn zowel voor de gever als de ontvanger emotioneel ook zwaar. Voor mezelf sprekend, ik geef liever iemand complimenten voor haar inzet dan dat ik haar billen in vuur en vlam zet met een riem of houten borstel.

Zwart-wit foto van een naakte vrouw over de knie bij een man. Ze staat op het punt om billenkoek te krijgen.
Op het punt erachter te komen wat er gebeurt als ze niet doet wat afgesproken is

Zelf-discipline middels zelf-billenkoek

Voor mensen die wel billenkoek willen maar die niemand hebben om het te geven, kan zelf-billenkoek uitkomst bieden. Soms is dit een opgelegde straf door iemand anders, op afstand, soms is het straf gegeneerd door een computer programma of de uitkomst van regels die de persoon zichzelf heeft opgelegd. Hoewel misschien niet zo effectief als een pak billenkoek van een ander, kan het toch een effectieve manier zijn om jezelf weer op het goede spoor te krijgen. De jongedame in de video hieronder doet tenminste goed haar best!

En jij?

Hoe is het bij hou, heb jij moeite om gemotiveerd te blijven? Ooit billenkoek gehad omdat je niet genoeg gedaan had of je werk niet af was? Heb je misschien billenkoek nodig? Ooit aan zelf-billenkoek gedaan? Laat het maar weten hier beneden, alsjeblieft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Deze site bevat materiaal voor volwassenen!

Hoewel dit geen pornografische site is, bevat deze wel inhoud voor volwassenen. Je moet ouder zijn dan 18 (21 in sommige regio's) om deze site te bezoeken. Deze site is niet veilig om te bezoeken op het werk. Kies enkel voor doorgaan als je meerderjarig bent en toestemming hebt om dit soort materiaal te bekijken. Wil je doorgaan?