Onnatuurlijk

Je hoort wel eens zeggen dat het onnatuurlijk is van billenkoek te genieten. Dat is omdat, zo zegt wijselijk de persoon die bezwaar maakt, “het is niet normaal om van pijn te genieten want pijn is een waarschuwingssignaal“. Een verlangen om iemand pijn te doen is daarom ook “ziekelijk”. Niemand die bij z’n volle verstand is, kan genieten van pijn bij een ander. Dus is billenkoek echt onnatuurlijk?

Zeggen dat iets onnatuurlijk is, is op zichzelf niet erg veelzeggend. Het betekent gewoon “niet voorkomend in de natuur”. Dat gaat in het geval van billenkoek niet eens op want mensen doen aan billenkoek en of je het leuk vindt of niet, mensen zijn onderdeel van de natuur. Daarnaast zijn er ontelbare zaken die niet in de natuur voorkomen – roltrappen bijvoorbeeld – waar je zo iemand nooit over hoort klagen. Het echte bezwaar tegen billenkoek moet dus elders liggen.

Foto van een roltrap
Volstrekt onnatuurlijk…

Mensen die beweren dat iets onnatuurlijk is, bedoelen feitelijk iets anders. Ze geven uitdrukking aan hun afkeuring. Vergelijk het maar met mensen die homoseksualiteit “onnatuurlijk” noemen terwijl het veelvuldig voorkomt bij mensen en dieren. Wat men eigenlijk bedoelt, is dat men het gedrag onaangenaam vindt. Dat is prima, we hoeven niet allemaal van dezelfde dingen te houden. Ik hou bijvoorbeeld niet van schaatsen. Het verschil is dat ik schaatsen niet onnatuurlijk noem hoewel het dat overduidelijk wel is. Ik veroordeel anderen niet omdat ze van schaatsen houden , ik misgun hen het schaatsen niet. Ik ga gewoon zelf niet schaatsen.

Zo zou het ook moeten zijn met billenkoek. Je hoeft het niet leuk te vinden, je hoeft het niet te doen maar je hoeft ook niet te zeggen dat het onnatuurlijk is omdat jij het niet leuk vindt. Of erger nog: dat je geleerd hebt het af te keuren. Laat mensen vrij om hun eigen keuzes te maken in het leven.

Wat uiteindelijk echt onnatuurlijk is, is dat mensen bepaalde verlangens die ze van nature voelen niet durven te verkennen of ontdekken uit angst veroordeeld te worden door mensen die hun verlangen mogelijk afkeuren. Het is pas echt onnatuurlijk om iets te ontkennen dat een deel van jou vormt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Deze site bevat materiaal voor volwassenen!

Hoewel dit geen pornografische site is, bevat deze wel inhoud voor volwassenen. Je moet ouder zijn dan 18 (21 in sommige regio's) om deze site te bezoeken. Deze site is niet veilig om te bezoeken op het werk. Kies enkel voor doorgaan als je meerderjarig bent en toestemming hebt om dit soort materiaal te bekijken. Wil je doorgaan?