Billenkoek software: EzCP

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in software met een billenkoek thema. Of het nu een spel, een simulator of software is die op de een of andere manier helpt bij het straffen. Een speciale categorie is billenkoek software die helpt bij het bepalen van de straf. Een goed voorbeeld van zo’n soort billenkoek software: EzCP.

Let wel, EzCP is oude software, geschreven in de late jaren 1990 voor Windows 95/98. Ja, ik ben al zo oud. Er is mij echter verteld dat het behoorlijk betrouwbaar werkt op nieuwere versies van Windows als je de compatibiliteitsmodus inschakelt.

Het programma is heel eenvoudig. Je start het op, selecteert of geeft de naam van de dader, de leeftijd en de sexe in. Aangezien dit de jaren 1990 is, is de keuze beperkt tot mannelijk of vrouwelijk. Je kunt een overtreding en de ernst ervan selecteren en wanneer je op “Decide punishment” klikt, toont het programma de bijbehorende straf. Het houdt ook rekening met het gedrag in het verleden, dus hoe meer iemand zich misdraagt, hoe zwaarder de straf.

Het uiterlijk van EzCP

EzCP wordt geleverd met drie INI-bestanden die de overtredingen en bijbehorende straffen bevatten. Elk INI-bestand heeft een thema: schoolstraf, huiselijke straffen en sociale straffen. Aangezien de INI-bestanden tekstbestanden zijn, kun je eenvoudig de bestaande overtredingen en straffen wijzigen of je eigen overtredingen toevoegen.

Ten slotte kunnen straffen worden opgeschort maar als dezelfde overtreding binnen 30 dagen opnieuw wordt gepleegd, wordt de straf verdubbeld! Elke straf wordt vastgelegd in een strafboek (een ander tekstbestand) voor later.

Ik heb dit programma in het verleden gebruikt en het is best goed, hoewel straffen niet willekeurig zijn. Het kan een beetje in herhaling vallen na een tijdje, maar het is nog steeds erg leuk. Wil je het eens proberen? Je kunt het downloaden van mijn site. Laat me weten of je het leuk vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Deze site bevat materiaal voor volwassenen!

Hoewel dit geen pornografische site is, bevat deze wel inhoud voor volwassenen. Je moet ouder zijn dan 18 (21 in sommige regio's) om deze site te bezoeken. Deze site is niet veilig om te bezoeken op het werk. Kies enkel voor doorgaan als je meerderjarig bent en toestemming hebt om dit soort materiaal te bekijken. Wil je doorgaan?