Veilig online

Op deze pagina vindt je enkele waardevolle tips om online veilig te blijven en je echte identiteit te verbergen voor vreemden die je mogelijk van plan bent te ontmoeten.

Veilig online

Het internet is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en natuurlijk ook billenkoek-partners. Het biedt je relatieve anonimiteit maar onthoud dat dit in beide richtingen werkt! De mensen met wie je communiceert, kunnen zich achter dezelfde anonimiteit verbergen. Daarom is het belangrijk dat je een paar praktische richtlijnen opvolgt om relatief veilig op internet te blijven zonder al te technisch te worden.

  1. Maak een afzonderlijke identiteit aan die je alleen gebruikt voor billenkoek-gerelateerde communicatie.
  2. Gebruik waar mogelijk nepinformatie in je profiel bij het aanmaken van deze identiteit. Vul nooit je echte naam, adres, locatie of andere details in die mogelijk kunnen helpen om achter je echte identiteit te komen.
  3. Gebruik voor email Gmail. Gmail geeft je IP-adres niet door aan de ontvanger. Of beter nog, maak een gratis Protonmail-adres aan voor meer veiligheid en volledige versleuteling.
  4. Wees voorzichtig bij het delen van persoonlijke gegevens met mensen. Vertel ze niet waar je werkt, waar je bent geweest (of naar toe gaat), onthul je telefoonnummer niet, niet welke bijeenkomsten of festivals je van plan bent om bij te wonen, enzovoort. En deel natuurlijk niet je adres en echte naam.
  5. Stuur geen foto’s van jezelf naar anderen, zelfs als ze je gezicht niet laten zien. Smartphones en veel camera’s hebben ingebouwde GPS-functies en ze registreren de locatie waar de foto werd genomen tot op de vierkante meter in elke foto die je maakt. Tenzij je weet hoe je dit kunt vermijden, deel geen foto’s!
%d bloggers liken dit:

Deze site bevat materiaal voor volwassenen!

Hoewel dit geen pornografische site is, bevat deze wel inhoud voor volwassenen. Je moet ouder zijn dan 18 (21 in sommige regio's) om deze site te bezoeken. Deze site is niet veilig om te bezoeken op het werk. Kies enkel voor doorgaan als je meerderjarig bent en toestemming hebt om dit soort materiaal te bekijken. Wil je doorgaan?