Hoe spreken jullie de gene die je straft of de gene door wie je gestraft word aan? En waarom is juist voor die aanspreek titel gekozen?
Ik lees regelmatig dat de straffende partij aangesproken word met bijvoorbeeld Meneer of Mevrouw.
Wij gebruiken eigenlijk altijd gewoon onze eigen namen.
Dat wil niet zeggen dat we op het moment dat ik gestraft word gelijke zijn, ik voel me echt gestraft en John heeft het op die momenten echt voor het zeggen. Ik zal op die momenten ook nooit tegen hem in gaan of disrespectvol zijn.
Alleen als ik me in de ogen van John heel erg kinderachtig gedragen heb dan krijg ik ook zodanig straf en dan spreekt hij me niet aan met Isabel maar dan gebruikt hij woorden als : kleine stoute meid of hij benoemd mijn prinsessen gedrag .En dat vind ik echt verschrikkelijk. Dat voelt al als een straf opzich.
Ik moet mijn man wel met 2 woorden aanspreken maar hij voelt voor mij echt gewoon als John en als ik echt opga in mijn straf, de tikken moet incasseren, dan vind ik het soms al lastig om op vragen te reageren met Ja John of Nee John.Als ik niet netjes met 2 woorden tegen hem spreek dan volgt er wel extra straf dus ik probeer hier wel echt op te letten.
Ik ben eigenlijk benieuwd waarom jullie voor een bepaalde aanspreek titel gekozen hebben ? Is dat om het verschil in positie te benadrukken of om een soort van schaamte bij de gestrafte naar boven te brengen?
En verhoogt dit voor jullie dan het strafelement? Of vinden jullie het juist vervelend om zo genoemd te worden of om hem/haar zo te moeten noemen?
Zoals je vast wel gelezen hebt. Spreek ik @coach-meneer-maarten aan met Meneer en zeg ik U.
Ik heb hem gevraagd hoe hij wilde hoe ik hem moest aanspreken. Hij heeft hiervoor gekozen. Dus Meneer moet deze vraag maar beantwoorden.
inmiddels kan ik alleen maar u zeggen tegen Meneer.
Ik hoor Meneer zeggen: “Jongedame, ga maar vast in de hoek staan!”
“ja, Meneer”
@danielle het is misschien inderdaad ook maar net wat je daar over afgesproken hebt .
En als je vanaf het eerste contact afspreekt dat Meneer de aanspreektitel is dan is dat ook gewoon zoals het is.
Wij kende elkaar al een tijd voordat ik het gesprek over gestraft worden met John aan ging. Dus toen we besloten dat ik voor bepaalde zaken gestraft zou worden bleef John gewoon John voor mij .
@danielle Ik waardeer het dat jij mij aanspreekt met Meneer en U. Dit werkt voor jou ook het beste. En af toe als het zo uitkomt hebben wij een gesprek tussen Maarten en Danielle, al merk ik dat je niet meer zonder U mij kan aanspreken. En daar is ook helemaal niks mis mee. Ik heb geen vastgestelde voorkeur over hoe mijn bengels mij aanspreken, dat gaat meer op gevoel en wat het beste past bij het bengeltje.
Wij spreken elkaar ook gewoon bij de voornaam aan.
Ik sprak mijn Coach altijd aan met zijn naam of Coach. Nu merk ik soms wel meer de behoefte ,om op bepaalde momenten, iets met meer respect te kunnen gebruiken. De keuze was aan mij en ben hierin voor Sir gegaan. Nu is dit enkel op bepaalde duidelijke momenten, anders blijft het gewoon bij Maarten.
@spanklover95 Goed dat je dit gekozen hebt en ik ben daar ook mee akkoord. Soms is het Maarten, soms coach en als het nodig is zal het Sir zijn waar je mij mee aanspreekt.
Voor mij is dat “Miss” voor degene die dat nog niet wisten. 🙂
Waarom specifiek Miss, dat kan ze zelf denk ik beter uitleggen maar ik vind het zelf wel goed. Een teken van afstand en respect. Dat vind ik persoonlijk wel prettig.
Voor ons is dat nooit geen probleem geweest…..
Wij konden elkaar zo uitdagen en ondeugend zijn ….
dan hadden we gene naam nodig zulle…..
om elkaar de billen goed rood te slaan!
Ik laat me door mijn jongens inderdaad aanspreken als “Miss”. Ik vind het Nederlandse “juffrouw” te schools klinken. Ik zie mezelf als een strenge gouvernante voor jongens die correctie en sturing nodig hebben en daar vind ik wat afstand wel bij passen.
Als je samen onder een dak woont, is dat wel een heel ander verhaal. Zeker als er ook nog kinderen thuis zijn.
Maak die billen maar eens bloot zodat we het over je gedrag kunnen hebben!
Voor mij is het ook Miss of Mevrouw. Dat geeft voeding aan de inleving van haar gezag. En dus ook aan de opwinding die ik ervaar bij haar dominantie.
Ik zou het heel onwennig vinden als mijn man mij opeens gaat aanspreken als “Mevrouw”! 🤣
Hij spreekt wel met twee woorden als ik hem terechtwijs of een opdracht geef. Maar wij gebruiken onze voornamen gewoon anders zou het zo gekunsteld aanvoelen.
Wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten.
@misshelen zo voelt het voor mij ook. Het is voor ons geen spel, als ik mijn man dan opeens met meneer aan zou moeten spreken dat zou het als een toneelspel aanvoelen. Ik zou het denk ik wel echt vernederend vinden om hem met een dergelijke titel aan te moeten spreken.
- 11 Forums
- 122 Onderwerpen
- 1,461 Berichten
- 1 Online
- 64 Leden
Deel dit met anderen:
- Klik om te delen op Mastodon (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Meer