wake up and workout title on light box surface surrounded by colorful sport equipment

Goede voornemens

Na de feestdagen waren we het er wel over eens: manlief begon te zwaar te worden. Dat buikje werd te rond en bewegen kwam er niet van. Ook begonnen een aantal broeken wat te knellen dus er moest wel iets gebeuren. Meneer kwam zelf met het idee: ik ga weer sporten. Maar goede voornemens is 1 ding,volhouden is iets anders!

Enthousiast van start

Hulde waar hulde op z’n plek is: hij ging enthousiast van start. Wat nieuwe sportspullen aangeschaft, een lokale sportschool benaderd en daar een fitness programma gekozen. Ook ging hij minder vet eten. Allemaal prima initiatieven die ik natuurlijk van harte ondersteun. En het moet gezegd dat hij de eerste 4 weken van het jaar 3 tot 4 keer per week in de sportschool te vinden was. En je zag het ook, dat buikje werd minder.

Zelf kom ik ook regelmatig in een plaatselijk fitness centrum en ik weet als geen ander hoe moeilijk het soms kan zijn om die motivatie vol te houden. In het begin gaat het nog wel maar na een tijdje kom je in een soort sleur en wordt het moeilijk om jezelf te motiveren.

Bij manlief was het niet anders. Alle goede voornemens ten spijt, ‘s avonds op de bank hangen was toch leuker dan op een crosstrainer te staan. En zo’n zakje chips is ook best lekker, toch? De resultaten liepen terug en met het teruglopen van de resultaten zakte de motivatie nog verder. En het bezoek aan de sportschool werd daarmee ook minder.

Goede voornemens met extra motivatie

Ik zag de bui al hangen dus het werd tijd voor een goed gesprek. Ik begon luchtig: “Zeg, wat is er eigenlijk gebeurd met je sportplannen?”

Hij kleurde meteen bij die vraag omdat hij zelf ook wel wist dat hij zich minder dan verwacht had ingezet de laatste tijd. Ik mopperde wat op hem met de opmerking dat hij wel dure sportspullen had aangeschaft en een uitgebreid abonnement bij de sportschool had genomen maar daar niet optimaal gebruik van maakte door niet te gaan sporten.

Hij was met me eens en beloofde beterschap maar een paar dagen later was het alweer mis. Meneer had niet zo’n zin en het regende. Toen was ik er wel klaar mee.Ik stelde voor om, als hij echt serieus wilde afvallen, er een regel van te maken. Zijn gezicht betrok meteen want hij weet wat dat betekent: niet nakomen van een regel betekent billenkoek! Toch ging hij bijna meteen akkoord want hij wil wel echt afvallen.

Soms is de stok achter de deur een stevige haarborstel!

Even gaat het goed…

Na het invoeren van de regel dat hij minimaal drie keer per week gaat sporten, ging het inderdaad een tijdje goed. Tot afgelopen weekend. Het was uitstellen, geen zin, lamballen en zondagavond was hij nog niet geweest, ondanks wat aansporing van mijn kant. Ik had er genoeg van en hij mocht de haarborstel gaan halen.

Met frisse tegenzin kwam hij terug met de borstel in zijn hand. Een paar tellen later lag hij met blote billen over mijn knie en maakte de borstel hem krachtig duidelijk dat regels echt regels zijn en dat het niet houden aan de regels altijd consequenties heeft.

Een pak slaag van mij duurt nooit lang, het is kort maar krachtig en dat weet hij ook. Er is geen sprake van opwarming of rustig aan beginnen. Nog geen vijf minuten later stond hij met een paar vuurrode billen in een hoek van de huiskamer. En deze morgen is meneer braaf gaan sporten en heeft hij beloofd dat die 3 keer per week gehaald worden. Gelukkig weet niemand op de sportschool dat er onder die dure sportbroek een paar flink rode billen schuilgaan!

En bij jou?

Hoe zit dat bij jullie? Zijn er meer mensen die moeite hebben zich te houden aan afspraken en goede voornemens? Zou een pak slaag als stok achter deur je helpen, denk je? Laat hieronder gerust een reactie achter, ik ben benieuwd.


5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bart s
Lid
2024-05-21 11:13

Dag Helen, Heel herkenbaar wat je schrijft. Enthousiast aan iets beginnen maar dat gaat versloffen voor je het weet, en dat laat je dan gebeuren. Totdat er ingegrepen wordt. Vijf minuten? Voor mij zou het lange mogen, dan worden die billen maar dieper rood.

Marc s
Lid
2024-03-15 13:03

Mooi, en herken me in het voornemen.

Mark J
Beheerder
2024-02-12 16:07

Mijn goed voornemen was om dit jaar geen billenkoek te krijgen. Dat is tot nog toe prima gelukt!

Mark J
Beheerder
2024-02-12 16:38
Antwoord aan  Helen

Ik zeg niks… 😉

6
0
Ik ben benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te reageren!x

Deze site bevat inhoud voor volwassenen!

Dit is geen pornografische site maar er worden wel onderwerpen besproken die niet geschikt zijn voor minderjarigen. Door verder te gaan, bevestig je dat je 18+ bent en geen bezwaar hebt tegen het bekijken van deze site. Wil je doorgaan?