Hoe werkt billenkoek als straf?

In een eerder bericht hier, schreef ik over billenkoek als straf. In dit bericht wil ik proberen uit te leggen hoe billenkoek als straf werkt. Nu is niet iedereen hetzelfde dus wat ik ga beschrijven, is persoonlijk voor mij. Als het voor jou anders werkt, dan is dat ook prima. Sterker nog, laat gerust een berichtje achter onderaan de pagina!

Hoe werkt billenkoek als straf?

In eerste instantie lijkt dat misschien een rare vraag. Iedereen weet hoe billenkoek werkt: je slaat iemand op zijn of haar billen en dat doet zeer. En dat is het in zekere zin ook maar er is meer aan de hand. Een goed pak billenkoek is meer dan iemand domweg voor de billen slaan.

Blote billen over de knie, geslagen door een vrouwenhand.
Billenkoek is meer dan gewoon voor de billen slaan

Dus laten we eens kijken welke aspecten er komen kijken bij billenkoek als straf, vanuit mijn eigen ervaring. Want een effectief pak voor de billen, bevat wat belangrijke componenten.

Vrijwillig

Het is belangrijk om te beginnen met het feit dat ik het ga hebben over billenkoek als straf die vrijwillig ondergaan wordt. Als er sprake is van dwang, dan is het volgende simpelweg mishandeling en dat is niet in orde! Billenkoek voor straf is doorgaans niet welkom maar wordt wel geaccepteerd en vrijwillig ondergaan.

Leren

Waarom geef je iemand straf? Daar kunnen een aantal redenen voor zijn maar in deze context zitten er twee belangrijke componenten aan:

  1. Gedragsverandering
  2. Boetedoening

Billenkoek is een consequentie die staat tegenover bepaald ongewenst gedrag. Degene die de billenkoek krijgt, moet leren dat ongewenst gedrag tot gevolg heeft dat er straf volgt. De bedoeling is dat het ongewenst gedrag afneemt en liefst helemaal verdwijnt.

Door een pak slaag te ondergaan en te accepteren, laat je zien dat je bereid bent om de gevolgen van je ongewenste gedrag te ondergaan en help je mee aan het bereiken van gedragsverandering. Als je een paar keer flink voor je billen hebt gehad, dan laat je het wel uit je hoofd om dat gedrag te herhalen.

Billenkoek als straf heeft dus als doel dat je er iets van leert.

Pijn

Het is vervelend maar om billenkoek als straf te laten werken, is het de bedoeling dat het pijn doet. En niet een beetje pijn. De pijn moet in elk geval heftig genoeg zijn dat je die zeker wilt vermijden. Zachte klappen voor de billen zijn in sommige gevallen nog erotisch of opwindend maar dat is wat je wilt vermijden. Als ik weet dat ik voor mijn billen ga krijgen, dan is dat echt niet iets waar ik met plezier naar uitkijk!

De klappen zijn direct hard, volgen elkaar snel op en dit zorgt ervoor dat je al na een paar klappen wil dat het stopt. Maar dat heb je natuurlijk niet voor het zeggen! De straf stopt als de ander overtuigd is van het feit dat je je lesje geleerd hebt.

Vrouw met badborstel kijkt tevreden terwijl een man met beurse, blote billen naast haar staat.
Dat gaat hij nog wel even voelen!

De pijn is ook niet zomaar weg als het pak slaag voorbij is. Als je een flink pak slaag hebt gehad, dan voel je dat zeker nog een paar dagen. Vooral als je gaat zitten, krijg je een pijnlijke herinnering aan de les die je gehad hebt. Dit versterkt de les en zorgt ervoor dat die een tijdje blijft hangen in je geheugen. Wordt de les dan toch nog een keer vergeten? Tja, dan wordt de billenkoek herhaald.

Blote billen

Billenkoek voor straf is op de blote billen, simpelweg altijd. Dit zorgt ervoor dat degene die straf geeft, kan zien hoe het met de staat van de billen gesteld is. Het gaat er om dat de straf effectief is maar het is niet de bedoeling om de huid ernstig te beschadigen of om extreme blauwe plekken te veroorzaken.

Een andere belangrijke reden is het element van schaamte. Je moet een intiem deel van je anatomie letterlijk bloot geven aan een ander om straf te ontvangen. Jij moet met de billen bloot terwijl de ander volledig gekleed is. Dit versterkt het gevoel van ongelijkheid tussen de gestrafte en degene die straf geeft. Iedereen die wel eens voor zijn of haar blote billen heeft gehad, zal beamen dat het moment dat je met de billen bloot moet een enorme indruk maakt.

Duidelijk

In het kader van “hoe werkt billenkoek” hebben we al gezien dat het pijn moet doen, dat het op de blote billen is en dat je er iets van moet leren. Dat laatste kan alleen maar als duidelijk is waarom de straf verdiend is. Degene die straf krijgt moet begrijpen wat hij of zij verkeerd gedaan heeft. Een pak voor je billen krijg je nooit zomaar.

Niet alleen moet de reden voor straf duidelijk zijn, het is verstandig om alternatieven mee te geven aan degene die straf krijgt of beter nog: samen die alternatieven verzinnen. De strafgever kan daarbij vragen stellen als “hoe zou je het een volgende keer anders kunnen doen?” of “hoe zou je het een volgende keer kunnen voorkomen?” Hierdoor kan je zelf ander gedrag voorstellen en onthou je het beter als je nog een keer in een dergelijke situatie terecht komt.

Leg duidelijk uit waarom de straf verdiend is!

Streng en consequent

Als eenmaal besloten is dat een pak billenkoek verdiend is, dan moet het ook streng en consequent toegediend worden. Het is een bekend spreekwoord: “zachte heelmeesters maken stinkende wonden” en dat is niet anders met straf. De straf moet voldoende indruk maken op degene die straf krijgt om resultaat te behalen. Wees dus vooral niet te zacht. Sla hard genoeg en lang genoeg tot oprecht berouw getoond wordt.

Het is ook goed om de gestrafte eraan te herinneren dat de straf het gevolg is van diens eigen handelen. Zinnen als “je hebt dit aan jezelf te danken” of “dit is wat er gebeurt als je stout bent”, maken extra duidelijk dat de straf het gevolg is van verkeerde keuzes.

Je hoeft daarbij medelijden niet uit het oog te verliezen. Je kan best aangeven dat je weet dat het pijn doet of zelfs aanmoedigen: “nog even flink zijn en het is voorbij”.

Zorg

Het lijkt misschien in tegenspraak met de strenge en consequente aanpak die ik hierboven genoemd heb maar dat is het niet. Straf geef je doorgaans aan mensen waarvan je hoopt dat ze zich verbeteren. Diegene heeft misschien straf verdiend maar het is nog steeds gewoon een mens die fouten kan en mag maken. Heel belangrijk is dan ook dat je de ander laat merken dat hij of zij vergeven is na de straf. De lei is schoon geveegd.

Wees na de straf dan ook extra zorgzaam voor de gestrafte persoon. Troost hem of haar, droog eventuele tranen of geef een zakdoekje. Geef een knuffel als dat gepast is of smeer wat verzachtende creme op de pijnlijke billen. Is de straf voorbij, dan is het ook voorbij.

In de hoek

Hoewel in de hoek staan op zich al een straf kan zijn, wordt die vaak toegepast in combinatie met billenkoek. Dit kan voor, tijdens of na de straf zijn en heeft verschillende functies. Het geeft de gestrafte tijd om na te denken over diens gedrag, zich mentaal voor te bereiden op billenkoek en om even af te koelen na de straf. Voor degene die straf geeft, is het een goede manier om mentaal ruimte te creëren voor zichzelf zodat er tijd is om een gepaste reactie te bedenken op bepaald gedrag. Bijvoorbeeld als je een brutale mond krijgt dan is een simpel “Genoeg, ga daar in de hoek staan!” een hele snelle manier om die situatie de kop in te drukken.

Zelf vind ik het altijd vreselijk beschamend om als een klein kind naar de hoek gedirigeerd te worden, zoals onlangs Miss Gin nog deed. Daar sta je dan, mag je niet bewegen terwijl de zenuwen door je lijf gieren omdat je weet dat er nog billenkoek gaat volgen. Je wilt tegelijkertijd dat het voor bij is (in de hoek staan is saai!) maar ook dat het nog lang duurt want een pak slaag is ook geen pretje!

In de hoek staan is beschamend en saai!

Samenvattend

Ik heb uitgelegd welke dingen ik, als ontvanger van billenkoek als straf, belangrijk vind. Wat betreft “hoe werkt billenkoek” vind ik belangrijk dat het op vrijwillige basis is, dat ik er iets van kan leren, dat het meer dan genoeg pijn doet, dat het op de blote billen is, dat duidelijk is waarom de straf gegeven wordt en dat het streng, consequent maar met zorg gebeurd. Wat denk jij? Laat het me weten via een reactie hieronder. Bedankt alvast!


5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Helen
2023-11-19 12:08

Heel interessant artikel en goed verwoordt ook. Ik denk dat dit in veel gevallen wel opgaat zo. Zelf vind ik in de hoek staan er altijd wel bij horen, zeker na de straf. Maar dat is persoonlijke voorkeur. Ik vind het altijd wel een prettig gezicht, zo’n “jongen” met een flink rood achterwerk in de hoek van de kamer. 🙂

Sander H
Lid
2023-11-25 15:52
Antwoord aan  Helen

Goedenmiddag helen, vind jij billenkoek een goede straf of is meer spel?

Helen
2023-11-25 23:10
Antwoord aan  Sander H

Dat hangt ervan af, Sander. Voor mij is het geen spel, ik zie billenkoek als een serieuze straf. Ik snap dat er mensen zijn die het een leuk spel vinden of iets erotisch voor in de slaapkamer en dat is prima. Dat is alleen niet mijn stijl.

Sander H
Lid
2023-11-26 10:29
Antwoord aan  Helen

Oke u geeft het dus wel vaker? Billenkoek bij u is dus echt voor discipline?

Helen
2023-11-26 13:25
Antwoord aan  Sander H

Zeker, ik geef billenkoek als dat nodig en verdiend is. Maar inderdaad alleen voor straf.

Sander H
Lid
2023-11-26 13:31
Antwoord aan  Helen

Oke dat klinkt streng haha.
Ik heb het zelf pas 1 keer gehad maar dat was ook echt voor straf en een beetje per ongeluk.

Helen
2023-11-26 13:53
Antwoord aan  Sander H

Nou moet je toch eens uitleggen hoe je per ongeluk billenkoek krijgt?

Sander H
Lid
2023-11-26 13:58
Antwoord aan  Helen

Nou het ging een beetje apart. Was begin jaar. Had een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. Later die dag zat beetje te chatten en was in gesprek met een man. Zei dat zo over die prullenbak. Toen zei hij dat ik straf verdiende. Dus gaf voor de grap mij adres en zei kom dan. Niet verwacht dat die echt kwam.

Helen
2023-11-26 14:16
Antwoord aan  Sander H

Beetje onwaarschijnlijk verhaal, als ik eerlijk ben.

Sander H
Lid
2023-11-26 14:22
Antwoord aan  Helen

Haha kan ik begrijpen het ging ook een beetje raar.
Maar helaas wel echt gebeurd.

Sander H
Lid
2023-11-26 15:38
Antwoord aan  Helen

Mag ik vragen geeft u die straf aan uw partner of doet u sessies?

Helen
2023-11-26 16:57
Antwoord aan  Sander H

Ik doe geen sessies, ik geef hoofdzakelijk straf aan mijn partner als het nodig is.

Sander H
Lid
2023-11-26 17:00
Antwoord aan  Helen

Ahh oke duidelijk jammer.

Helen
2023-11-26 17:06
Antwoord aan  Sander H

Dat vindt mijn partner soms ook 🙂

Sander H
Lid
2023-11-26 17:07
Antwoord aan  Helen

Haha zo erg??

Helen
2023-11-26 17:09
Antwoord aan  Sander H

Dat ligt eraan hoe je het ziet. Op het moment zelf is een flink pak voor je billen geen pretje. Maar als gedrag erdoor verbeterd, levert het op de lange termijn wel iets op voor je.

Sander H
Lid
2023-11-26 17:12
Antwoord aan  Helen

Ja is een beetje van beide dan. Hij heeft het geluk een vrouw ervoor gevonden te hebben. Maar geloof ook dat niet echt een pretje is nee.

Helen
2023-11-26 17:14
Antwoord aan  Sander H

Zo moet je het zien, inderdaad. Straf moet niet leuk zijn. Maar het moet wel iets positiefs opleveren.

Sander H
Lid
2023-11-26 17:18
Antwoord aan  Helen

Ja daar heeft u gelijk in.
Ben zelf al vrij lang op zoek naar zo strenge mevrouw maar tot nu toe helaas nog geen succes.

Sander H
Lid
2023-11-26 18:14
Antwoord aan  Helen

Dus ik kan niet bij u aankloppen om straf te krijgen voor mijn gedrag? 🙈

Helen
2023-11-26 18:41
Antwoord aan  Sander H

Nee, ik ben bang van niet. Dat past niet in mijn relatie.

Sander H
Lid
2023-11-26 18:58
Antwoord aan  Helen

Dat is jammer hehe. Weet u toevallig nog sites of misschien wel mensen ervoor? 😬

Helen
2023-11-28 18:30
Antwoord aan  Sander H

Nee, ik weet zo geen andere mensen die billenkoek geven aan mensen die ze niet kennen.

Maar je kan natuurlijk altijd ergens een advertentie plaatsen of probeer Fetlife eens.

Sander H
Lid
2023-11-29 19:46
Antwoord aan  Helen

Oke dat is jammer 🙁
Ja fetlife wel geprobeerd maar wat je al zei veel doen dat soort dingen niet met onbekende. Daarom is best moeilijk iemand voor te vinden.
Weet u nog andere sites voor advertenties dan?

Sander H
Lid
2023-12-02 11:36
Antwoord aan  Mark J

Ja dat al lang gedaan maar vind er weinig op.

Amber L
Gast
Amber L
2023-11-28 16:40
Antwoord aan  Helen

geeft u billenkoek aan je man of aan -verwijderd-

Reactie is bewerkt. Geen discussie over billenkoek voor kinderen. Hou je aan de huisregels!

Helen
2023-11-28 18:31
Antwoord aan  Amber L

Ik geef billenkoek aan mijn man en soms ook aan een goede vriendin als die het nodig heeft.

Sander H
Lid
2023-12-03 09:34
Antwoord aan  Helen

Mocht u toch eens willen hoor ik het graag van u 🙈

Helen
2023-12-03 16:11
Antwoord aan  Sander H

Sander, ik snap dat de nood hoog is maar ik heb al uitgelegd dat het niet past in mijn relatie. Bij dat standpunt blijf ik.

Sander H
Lid
2023-12-06 18:16
Antwoord aan  Helen

Oke erg jammer 🙁

32
0
Ik ben benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te reageren!x

Deze site bevat inhoud voor volwassenen!

Dit is geen pornografische site maar er worden wel onderwerpen besproken die niet geschikt zijn voor minderjarigen. Door verder te gaan, bevestig je dat je 18+ bent en geen bezwaar hebt tegen het bekijken van deze site. Wil je doorgaan?